Apolitični

„Laživac” na Splitskom ljetu, vrijedi doći pogledati

Adaptaciju Goldonijeve komedije„Laživac”  za Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku priredila je dramaturginja Marijana Nola, a režiju potpisuje Zoran Mužić, stvorivši tako svojevrsni nastavak Molièreove adaptacije „Škrtica”, šibenske hit predstave istoga kreativnog dvojca.
Dvorište HNK-a Split bit će pretijesno za ljubitelje Splitskog ljeta, pa na vrijeme osigurajte svoje mjesto u utorak, 2. kolovoza jer predstava kreće u 21.00.
Laživac, šibenska verzija Goldonija, premijerno izvedena u prosincu 2015., stvarana je po istom principu osuvremenjivanja i adaptacije likova i fabule. Zaplet je dobio suvremeniju dinamiku – komedija zabune ovdje je oporija i intenzivnija, a spletke i intrige šarmantnog i prevrtljivog mladića Lovre Crnogaće dovode do brojnih obrata i iznenađenja. Na nedavnom Festivalu glumca, Joško Ševo je nagrađen za ulogu šjor Paška Balancane.

„Laživac”

„Kada ne znate tko je bolji, u koga ste više gledali, kome ste se više smijali, tko vam je u predstavi draži, a za koga želite da ne dobije ono što želi, jasno je da ste vidjeli izvrsno scensko djelo, a potvrđuju to na kraju i ovacije publike u prepunom kazalištu svim akterima koji su sudjelovali u stvaranju Laživca.