Apolitični

Laureati Slobodne Dalmacije

U ambijentu splitske Stare gradske vijećnice u tradicionalnom izboru dnevnika „Slobodna Dalmacija” proglašeni su laureati nagrade „Sportsko ime Dalmacije” za 2015. godinu. Za najbolju sportašicu proglašena je atletičarka Blanka Vlašić, a za najboljeg sportaša Ivan Kljaković-Gašpić. Najbolja ekipa je Judo klub „Pujanke”, a najbolja momčad Odbojkaški klub „Mladost – Marina Kaštela”. Za sportsku nadu proglašen je mladi tenisač Duje Ajduković.
O vezi Dalmacije, sporta i „Slobodne Dalmacije tijekom proteklih godina govorio je predsjednik Uprave lista Miroslav Ivić, kazavši da je veza sporta i novine tako tijesna da jedno bez drugog ne bi bili kakvi su danas. – Uvijek kažem, da nema ovakvog dalmatinskog sporta, ne bi bilo ni Slobodne Dalmacije, a da nema Slobodne Dalmacije, vjerojatno ne bi bilo ni ovako uspješnog dalmatinskog sporta. Ovih šest, sedam desetljeća u Slobodnoj Dalmaciji bilo je toliko puno priča i uspjeha. Za deset, dvadeset godina vjerojatno će neke nove generacije čitati priče o vama”, kazao je Ivić. Oslikavajući tu simbiozu spomenuo je da u novini izlazi feljton o vrhunskom sportašu i alpinisti Stipi Božiću, kojeg piše novoizabrani zamjenik ministra turizma Robert Pauletić, kojem honorar pak isplaćuje blagajnica, inače svjetska prvakinja u kuglanju. To je moguće samo u ovom okruženju. – rekao je Ivić.
Gradonačelnik Ivo Baldasar je uz sportaše i sportske radnike posebno pozdravio i sportske novinare. – S obzirom da je ovo nagrada ‘Slobodne Dalmacije’ neophodno je kazati da su sportski novinari u sinergiji sa sportašicama i sportašima od Splita napravili sportsku veličinu. Naravno, sportašice i sportaši su važniji, ali bez novinara, njihovog praćenja, hvaljenja i kuđenja rezultata, mislim da ne bi dosegli ove rezultate u Splitu. Pri tome je ‘Slobodna’ najtradicionalnija i najviše čitana. – kazao je gradonačelnik Baldasar zaželjevši sportašima još više uspjeha te da ih „vaša i naša ‘Slobodna Dalmacija’ i dalje prati”. Svečanosti su prisustvovali brojni sportaši i sportski radnici i javne osobe, od Željka Jerkova, Josipa Reića, Igora Boraske, Ivana Veštića, Ive Gorana Munivrane, Hrvoja Akrapa, do župana Zlatka Ževrnje.
Pridružujemo se čestitkama laureatima dnevnika „Slobodna Dalmacija”.

Više u kategoriji: Život; Šport
Izvor i foto: split.hr
D. Šabić, mag. nov.