Apolitični

Lastovo diše punim plućima u susretu s lastovskim knezom

Kulturno ljeto na Lastovu potrajat će do listopada budući da bajkovito Lastovo u suradnji s tamošnjom turističkom zajednicom i dalje priprema i organizira prigodne kulturne programe uz pripomoć raznih udruga te marljivih pojedinaca koji žele da Lastovo što duže „diše punim plućima

Staro srednjovjekovno naselje duge i zanimljive poviješću, s prekrasnim obiteljskim kućama iz 15. i 16. stoljeća, te posebnim mediteranskim ugođajem, krasi boravak brojnih gostiju koji rado pogledaju predstavu, nazoče kakvom glazbenom događaju ili razgledavaju pregršt prirodnih ljepota koje ovaj otok nudi. Tako oni koji se ove srijede, 26. kolovoza nađu na Lastovu mogu sa zadovoljstvom pogledati predstavu srednjovjekovne povijesne tematike pod nazivom „Susret s lastovskim knezom”.

Dočekajmo zajedno lastovskog kneza Marina Vlahe Kaboga u predstavi koju povezuje povijesna vremenska nit, pratnja i glazbena podrška dviju lastovskih klapa, ženske i muške, te KUD-a Lastovo na druženju ispred crkve sv. Kuzme i Damjana s početkom u 20 sati.
Ugodno se zabavite!
Više u kategoriji: Kultura
Foto: tz-lastovo.hr
D. Šabić, mag. nov.