Apolitični

Lađari uveličavaju Dan grada…

Turistička zajednica Grada Metkovića na dan Grada Metkovića, 20. srpnja i blagdan sv. Ilije s metkovskim lađarskim ekipama organizira II. lađarski kup Grada Metkovića.

Prikupljeni novac od kotizacija lađarskih ekipa bit će doniran u humanitarne svrhe, čime se nastavlja tradicija započeta prošle godine.
Sam program lađarskog natjecanja zamišljen je u dva dijela. U prvom dijelu vozit će se kvalifikacijska utrka na stazi od 4 km u kojoj zajedno startaju sve prijavljene ekipe u dvije skupine. Start i cilj utrke ispod su mosta u Metkoviću, uz dva okreta uzvodno i nizvodno od Lučkog mosta. U drugom dijelu sistemom kup natjecanja ekipe će u izravnim dvobojima na stazi od oko 400 m odlučiti o pobjedniku. Početak utrke planira se 20. srpnja u 17 sati kod Lučkog mosta.

Vrijedi istaknuti da se tradicionalni sajam održava svake godine na taj datum, i to u samom središtu grada uz obalu rijeke Neretve, gdje će se spomenuta utrka i održati. Ovaj sajam je među najvećim i najposjećenijim u Dalmaciji, jer toga dana kroz grad Metković cirkulira preko 10 tisuća građana i posjetitelja, kojima se ovim Lađarskim kupom nastoji još više približiti neretvanska tradicija i utrke lađa, ali i nastaviti humanitarno djelovanje.

 

Grad Metković i turistička zajednica pozivaju s puno ljubavi da u skladu sa svojim mogućnostima dođete i nazočite II. lađarskom kupu Grada Metkovića.
Nadamo se zajedničkom druženju na dobrobit svih koji posjete
središte doline Neretve.

Više u kategoriji: Šport

Foto: metkovic.hr

D. Šabić, mag. nov.