Apolitični

Kvizom završen 7. Festival znanosti

Kvizom završen 7. Festival znanosti u kojem su se posebno istaknuli mladi ljudi željni novih znanja i informacija  o znanosti .

Sinoć je održan Kviz za srednjoškolce ovogodišnjeg 7. Festivala znanosti – Sinj 2016. Od 23 prijavljena učenika kvizu je pristupilo 19.
Nakon 24 pitanja A-B-C-tipa, dva para učenika imala su jednaki broj bodova. U dvostrukom pripetavanju, gdje su odgovarali dodatno pitanje, iskristaliziralo se troje pobjednika.
Prvo mjesto osvojio je Milan Buljan, učenik 3. d. razreda III. gimnazije u Splitu. Nagrada za prvo mjesto je 3000 kn u gotovini, konstrukcijski model ‘Sagradi raketu’ i knjige Leksikon fizike, 77 kuhinjskih pokusa, Kvantna kocka i Mali fizičar, majica Festivala te posjet Otvorenom danu Instituta Ruđer Bošković 2017.

Kvizom završen 7. Festival znanosti

Drugo mjesto osvojila je Nina Marendić, učenica 4. b. razreda Franjevačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Sinju. Time je dobila nagradu od 2000 kn u gotovini te knjige Kemijski leksikon, Svemir kao slagalica, 100 znanstvenika koji su promijenili svijet, Hrvatski školski pravopis i Slijepe karte Svijeta, majicu Festivala i posjet Otvorenom danu Instituta Ruđer Bošković 2017.
Treće mjesto osvojio je Dario Vučković, učenik 3. b. razreda Gimnazije Dinka Šimunovića. Za nagradu je dobio 1000 kn u gotovini i knjige Matematika – priručnik s riješenim zadatcima sa 16 Državnih matura, Metali života – metali smrti Brbljanje o geometriji, majicu Festivala te posjet Otvorenom danu Instituta Ruđer Bošković 2017.


Novost ovogodišnjeg nagradnog fonda je pokrivanje svih troškova posjeta Otvorenom danu Instituta Ruđer Bošković, na kojem učenici u cjelodnevnom obilasku Instituta u Zagrebu mogu iz prve ruke vidjeti gotovo sve laboratorije Ruđera te pokuse i proračune koji se u njima rade.
Čestitamo svim sudionicima kviza na hrabrosti i pokušaju, a posebno pobjednicima na nagradama!