Apolitični

KUU Milan Begović zadovoljna radom i čuvanjem kulturne baštine

Kako je ovih dana obilježena velika godišnjica velikana Milana Begovića, u susret obljetnici priređena je i redovna godišnja skupština KUU Milan Begović. O radu udruge o prethodnoj godini govorili su njeni čelnici koji su tom prigodom istaknuli da je udruga protekle godine bila dio tradicionalnih nastupa u Vrlici za Uskrs, Sv. Spas te Ružaricu, također i dio HRT-ove emisije Školski sat – Uhvati korak gdje su članovi dječje folklorne skupine spojili moderno i tradicionalno te tako zaplesali vrličku „Proud Mary”. Što se još medija tiče, Slobodna Dalmacija prepustila je našoj udruzi četiri strane dnevnih novina. Sudjelovanje na županijskim smotrama, kako dječje, tako i odrasle skupine donijelo je iznimno velike rezultate, pa je tako dječja folklorna skupina predstavljala Splitsko-dalmatinsku županiju u Kutini, a odraslu skupinu rezultati tek čekaju. Neki članovi otputovali su i u Bleiburg, a neki su ugostili čovjeka koji je od iznimne važnosti u folkloru, gospodina Branka Šegovića. Također, udruga je bila predstavnik nijemog kola u Zadru, sudionik 14. međunarodne smotre folklora u Muću, gost MEtno word music festivala u Makarskoj, nastupili su i u Kljacima, na Thompsonovom koncertu za Oluju itd.
Udruga je bila organizator Večeri pisme, kola i narodnih običaja u sklopu Vrličkog ljeta gdje su ugostili i ostale folklorne skupine, a bila je i organizator kolišta na Garištima (Maovice) s ciljem vraćanja starih običaja, tradicije i pučkih napjeva.
Veliki korak koji je udruga napravila prethodne godine je grb udruge koji ona kroz svoje postojanje još nije imala. I u ovoj godini očekujemo podosta nastupa na smotrama folklora, kulturnim manifestacijama i prigodnim svečanostima, ističu iz društva, te zaključuju kako su sretni i zadovoljni što snagom, ljubavlju i željom čuvaju svoju kulturnu baštinu i tradiciju vrličkog kraja.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: vrlika.hr
D. Šabić, mag. nov.