Apolitični

Kupreške zimske radosti uz čaj i niske temperature

Kupreške zimske radosti uz čaj i niske temperature


Stožer i Čajuša popularna su odredišta skijaša iz zapadnog dijela BIH, ali i jedna od omiljenijih destinacija Dalmatinaca, kojima je ovo jedno od najbližih skijališta.

Put do Kupresa, grada u zapadnoj BIH, većina skijaša i bordera iz Dalmacije već jako dobro poznaje. On vodi magistralnim pravcem Split – Bugojno. Preko Trilja potrebno je prijeći graničnim prijelazom Kamensko te dalje jednom od dvije ponuđene varijante. Jedna vodi preko Livna, a druga preko Tomislavgrada, zatim preko Šuice i konačno do Kupresa. Varijanta preko Tomislavgrada nešto je kraća te je sigurnija ukoliko su vremenske prilike nepovoljne, dok varijanta preko Livna pruža komotniju i bržu cestu. Ovog vikenda vremenske prilike su bile i više nego dobre, čist put bez ugaženog snijega i poledice omogućili su mnogim ljubiteljima zimskih radosti odlazak prema ovom zimskom destinacijskom odredištu. No, ipak veliki minusi stvarali su poteškoće skijašima koji nisu mogli ostati dulje od jednog sata na stazi. Čajevi i topli napitci kao i kuhano vino bili su najtraženiji ove nedjelje na stazama zimskog športskog centra Adria Ski, u kojem se vaš potpisnik redaka nije skijao već snimao i fotografirao neke od njih.

Tako je Maja iz Splita očarana Kupresom te poziva svoje prijateljice s Rive da joj se pridruže u ovom hladnom zimskom guštu. Skija nekoliko godina i rado dolazi s društvom do kupreških staza.
Milan je iz Posušja, on nekoliko godina borda, nije mu daleko do Kupresa i gušta kada padne u snijeg sa svog omiljenog zimskog prijevoznog sredstva.

Stipe, Splićanin već godinama obiteljsko dolazi na skijanje i zimski provod u Kupres. Kaže kako mu je to najjeftinije , ali i sa vrhunskom ponudom sadržaja najidealnije. Nekoliko vikenda u zimskoj sezoni s obitelji dolazi skijati na Kupres koji mu pričinjava zadovoljstvo i dobro druženje. Ovdje je stekao nekoliko dobrih prijatelja koji mu dolaze u Split.

Nedjelja je bila ispunjena sa brojnim skijašima i rekreativcima, posebno obiteljima koji će iskoristiti ovaj cijeli predstojeći tjedan dok im djeca ne pođu u školu.
Dvoumite li se ostati na Rivi ili pak otići do Kupresa, nemojte puno razmišljati, svakako dođite u ovaj zimski raj i ne zaboravite ponijeti poveći broj odjevnih predmeta koji će vam itekako dobro doći na temperaturama koje dosežu i do minus dvadeset stupnjeva celzijevih. U njih sam se osobno uvjerio i zato vam želim ugodnu vožnju, dobro skijanje i toplinu oko srca.