Apolitični

Kupci su izluđeni, teško dolaze do novih automobila: koliko treba čekati na isporuku…

Djelomičnom analizom tržišta novih automobila došli smo do spoznaje da pojedini generalni uvoznici i distributeri kasne s isporukama između 6 i 12 mjeseci, odnosno da kupci moraju toliko čekati da bi došli do novog limenog ljubimca.

Prema riječima Petre Kovačević zadužene za marketing i PR za Audijev brend pri Porscheu Croatia, trenutno postoje restrikcije u pogledu narudžbe određene dodatne opreme, a rokovi isporuke su se za neke modele produžili.

Primjerice unutar 180 dana isporuke i dalje se mogu dobiti modeli A1, A4 Avant, A5, A6, A7 te također i električni modeli e-Tron/e-Tron GT. Rokovi isporuke naravno uvelike ovise o odabranoj dodatnoj opremi koja može iste smanjiti ili uvećati. Najduži rok isporuke je za modele A3, A5 Sportback i Q8 te iznosi između 270 i 300 dana. Trenutno u Hrvatskoj za isporuku odmah ima ukupno 40-tak vozila.

Na isporuku automobila Volkswagen čeka se između 210 i 330 dana, saznajemo od voditeljice marketinga i PR-ice Ane Samaržije u tvrtki Porsche Croatia. 

Kod marke Škoda trenutni rok isporuke kod modela Octavije je 330 dana, a kod SUV-ova 270 dana.

Kod marke SEAT trenutno je najteže pogođen model Ibiza kod kojeg su rokovi isporuke preko 360 dana, dok su kod svih ostalih modela ti rokovi pomaknuti na minimalno 210 dana

– Što se tiče Opela trenutno je rok isporuke za većinu vozila između 120 i 180 dana.

Cijeli članak i ostale rokove možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay