Apolitični

Kulturni tjedan u HNK-u Zagreb

Prvog dana tekućeg tjedna u Velikoj pokusnoj dvorani mnogi su pogledali dramsku predstavu našega kazališta, Nove pustolovine Don Quijotea prema istoimenomu dramskom tekstu pakistanskoga filozofa Tariqa Alija u režiji Paola Tišljarića! U predstavi su glumili: Luka Dragić, Ivan Glowatzky, Barbara Vicković, Ivana Boban, Dušan Gojić, Alen Šalinović, Katija Zubčić, Kristijan Potočki.
U srijedu, 24. i u petak, 26. veljače možete vidjeti operu Evgenij Onjegin pod ravnanjem maestra Nikše Bareze i u režiji Michala Znanieckoga! Puškinov izniman književni predložak Čajkovski je glazbeno oblikovao u jedno od najljepših ostvarenja romantičarskoga opernog stvaralaštva. Opera je postavljena u koprodukciji s HNK-om Ivana pl. Zajca u Rijeci.
U četvrtak, 25. veljače u 12 sati u foyeru će se održati Okrugli stol uoči premijere predstave Žena Josipa Kosora u režiji Paola Magellija, koja će biti izvedena 4. ožujka. U okruglom stolu sudjelovat će ravnatelj Drame Ivica Buljan, redatelj predstave Paolo Magelli, dramaturginja Željka Udovičić Pleština, dr. Željka Matijašević, dr. Cvijeta Pavlović, dr. Leo Rafolt te dramski ansambl predstave.
Istoga dana, 25. veljače, u večernjim satima razveselite se i opustite uz predstavu Na kraju tjedna Bobe Jelčića. Osam likova pokušava se nositi sa svakodnevnim životnim frustracijama koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima! Glume: Livio Badurina, Ana Begić Tahiri, Jadranka Đokić, Goran Grgić, Ivan Jončić, Damir Markovina, Vanja Matujec i Bojan Navojec.
U subotu, 27. veljače pogledajte baletnu predstavu Kraljevi bogova koju je osmislio i kreirao cijenjeni suvremeni francuski koreograf Pascal Touzeau, a koja objedinjuje neoklasičan baletni stil i suvremeni baletni izričaj. Predstava se sastoji se od dva glazbena djela, Kompleksne poezije Tomislava Olivera i Mehanizma sebičnoga gena Ivane Kiš. U predstavi nastupaju solisti i gotovo cijeli ansambl Baleta.
U nedjelju, 28. veljače u 11 sati najmlađe posjetitelje kazališta razveselit će popularna opera za djecu – Vještica Hilary ide u operu Petera Lunda u režiji Ivana Lea Leme. Predstavu odlikuje jednostavan i zabavan sadržaj, divna glazba, upoznavanje novoga sadržaja na zanimljiv i djeci primjeren način, dočaravajući raskošan svijet opere. U predstavi glume Dora Lipovčan, Marija Kuhar Šoša/Gorana Bionić i Kazuhiro Tamari.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: HNK Zagreb
D. Šabić, mag. nov.