Apolitični

Kulturna udruga Seget 1564. organizira humanitarni koncert

Kulturna udruga Seget 1564. i ovog ljeta dariva svoje sumještane i drage goste koncertom mandolinskog sastava „Od rocka do baroka” koji će se održati 12. 08. 2016. g. u 21 h u crkvi Hrvatskih mučenika u Seget Vranjici.

Mandolinski sastav će svojim izvedbama, baš kako i sam naziv sastava govori, posjetitelje prošetati od baroknog do suvremenog doba. Gost koncerta biti će Segećanin Luka Jadrić (violina). Inače, Udruga je osnovana u veljači 2015. i do sada je organizirala nekoliko koncerata koji su izvrsno primljeni i posjećeni od strane Segećana i njihovih gostiju.

Kulturna udruga Seget 1564. čuva baštinu…

Prema riječima predsjednice doc. dr. sc. Marije Boban, ovog puta razlika je u tome što je koncert humanitarnog karaktera. Kako je Udruga u svojoj djelatnosti registrirana i za očuvanje kulturne baštine – došli su do saznanja o potrebi obnove crkve Gospe od Konacvina na segetskom groblju koja datira čak iz 1582. godine. Uz uživanje u glazbi, ovog puta će Segećani i svi dragi gosti imati priliku dati dobrovoljan prilog za obnovu crkve Gospe od Konacvina. Svakako je važno napomenuti i da je ulaz slobodan i kako u udruzi kažu – svi su dobrodošli!