Apolitični

KULINARSKA BAŠTINA Splitsko-dalmatinske županije

Kao što smo izvijestili, u povodu Svjetskog dana hrane promovirano je 5 novih dobitnika međunarodno priznate oznake KULINARSKA BAŠTINA Splitsko-dalmatinske županije kao dijela CULINARY HERITAGE EUROPE, u dvorani Turističko-ugostiteljske škole.


Atraktivna je i prepoznata nagrada i priznanje od strane naše županije koja u projektu Kulinarska baština u ovom trenutku ima 15 članova: restorani, slastičarna, OPG-ovi (medari, uljari, vinari), pršutana, mljekara, poljoprivredna zadruga Etno eko sela i konobe, svi su oni zadovoljili posebne kriterije, dobivši oznaku i pridruživši se broju od 1479 članova iz 44 regije. Pri kraju svečanosti dodjele priznanja upriličeno je zanimljivo gastro druženje uz pripremu domaćih jela i slastica upravo onih zahvaljujući kojima je zavrijeđena nagrada Kulinarska baština.


Evo što su nam kazali o projektu županije i zaštićenim kulinarskim vrijednostima u drugim europskim zemljama ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole Ivo Bilić i splitsko-dalmatinski dožupan, profesor Luka Brčić.