Apolitični

KUD Zadarski tanac zove na Narodni trg

KUD Zadarski tanac zove na Narodni trg, na ugodno druženje ovog četvrtka kada će izvesti plesove i kola zadarskog kraja.
Vrlo je jak i zanimljiv ljetni kulturni program u Donatovom gradu koji na početku glavne turističke sezone posjećuje veći broj stranih i domaćih gostiju nego lani. Gradski trgovi priređuju kulturno-umjetničke programe, plaže se polako pune s kupačima, a večernji izlasci odišu zabavom, izložbama, koncertima i društvenim događajima. Takav jedan bit će i na zadarskom Narodnom trgu na kojem će nastupiti čuvari hrvatske kulturne baštine. Naime, na daleko poznat KUD „Zadarski tanac” osnovan u svrhu očuvanja i promicanja tradicijskih folklornih te glazbeno-scenskih vrijednosti i baštine Republike Hrvatske, osobito Zadra i Zadarske županije. Upravo s ciljem promicanja svog kulturno-povijesnog i tradicijskog identiteta priredit će ovog četvrtka (23. lipnja) u 21.00 bogati kulturno-umjetnički program u kojem će pokazati sav raskoš, bogatstvo pjesme i plesa svog kraja.

KUD Zadarski tanac s ljubavlju zove na Narodni trg


Inače, za one koji ne znaju, KUD za sada broji oko četrdeset članova raznih dobnih skupina (odrasla i dječja sekcija), a u okviru svog programa izvodi pjesme te izvorne i koreografirane plesove grada Zadra, Zadarske županije i drugih područja jadranske plesne zone. Plesni i glazbeno-scenski program uvježbava se i ostvaruje pod vodstvom licenciranog umjetničkog voditelja i u suradnji s poznatim etnomuzikolozima koji marljivim radom i odricanjem uistinu potvrđuju izreku kako su ovakvi ljudi najbolji čuvari od zaborava naše baštine, tradicije i običaja.
Dođite na Narodni trg i pozdravite toplim pljeskom KUD Zadarski tanac!