Apolitični

KUD Brnaze slavi obljetnicu i plovi nastupima

Među starijim i iskusnijim kulturno-umjetničkim društvima Dalmacije svakako spada KUD Brnaze pored Sinja koji je svoje prve plesne i koreografske korake započelo još daleke 1975. godine. Promijenilo se nekoliko generacija u sekcijama poput plesne, mandolinske, folklorne koje zajedno sačinjavaju društvo koje s ljubavlju prema tradiciji i kulturi čuva i njeguje tradicionalne običaje, izvorne plesove, ljepotu narodnih nošnji i sve što ima umjetničku i kulturnu vrijednost prošlih vremena puka Sinja i Cetinske krajine, ali i Dalmatinske zagore.

„Posebno smo aktivni u izučavanju i njegovanju naše kulturne baštine, zovemo i učimo mlade ljude, ali i odrasle našim običajima, tradiciji, kulturnim vrijednostima kako bi je sačuvali od zaborava”, kaže nam licencirani voditelj kulturnog društva Miro Vukasović koji ovaj posao uspješno odrađuje već punih dvadeset godina. Zadovoljan je odazivom mladeži; trenutno njih tridesetak pleše i svira, ali i pjeva u nošnjama koje ljubomorno čuvaju, njeguju i paze. Nadalje, do kraja godine očekuje ih podosta raznovrsnih nastupa na manifestacijama, pučkim, društvenim, smotrama folklora i slično.


„No moram istaknuti kako ove godine imamo zlatnu obljetnicu od punih 40 godina aktivnog i uspješnog djelovanja KUD-a Brnaze što ćemo obilježiti prigodnim programom uz svakako drage glazbene goste i prijatelje”, zaključuje g. Vukasović.

Potvrda njihove aktivnosti i uspjeha u radu očituje se u pozivima sa svih strana Lijepe Naše, pri čemu ćemo istaknuti posebne nastupe u vrijeme alkarskih svečanosti, kao i sudjelovanje na jubilarnim 50. Vinkovačkim jesenima.

Više u kategoriji: Kultura; Glazba

D. Šabić, mag. nov.