Apolitični

Kriptosvijet trenutačno izgleda kao Divlji zapad, nužno ga je regulirati

Američka komisija za vrijednosne papire (SEC) dosad je gotovo pa ignorirala kripotvalute i kriptoimovinu. No to bi se uskoro moglo promijeniti. Barem ako je suditi prema izjavama direktora komisije Garyja Genslera. 

Trenutno, jednostavno nemamo dovoljno zaštite investitora u kriptosvijet. Iskreno, trenutno, više izgleda kao Divlji zapad, izjavio je Gensler tijekom svog govora na konferenciji o nacionalnoj sigurnosti. Ako se ne pozabavimo ovim problemom, bojim se da će mnogi nastradati. Kripotimovina je puna prevara i zloupotrebe.

To je ujedno prvi put da je Gensler javno izrazio svoje mišljenje o digitalnim valutama i kriptoimovini, otkako je početkom godine preuzeo čelo SEC-a. A ni trenutak kad je odabrao progovoriti nije ništa manje značajan. Naime, kriptovalute su ove godine doživjele nove visine – bitcoin je u jednom trenutku dosegao vrijednost veću od 60 tisuća dolara, gotovo se svakodnevno pojavljuju nove platforme koje reklamiraju korištenje decentraliziranih financija, a ne moramo ni govoriti o popularnosti NFT-ova.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay