Apolitični

Krenulo bogato Trogirsko kulturno ljeto

Vikend u Dalmaciji, uz neke druge dalmatinske gradove, i Trogir gura u središte medijske pozornosti jer ovaj UNESCO-ov grad započinje sa svojim izuzetno bogatim kulturnim ljetom. Prigodni program otvaranja dogodio se na glavnom gradskom trgu uz brojne posjetitelje među kojima su prednjačili gosti ovog atraktivnog grada.

Muzej grada Trogira uz podršku gradske turističke zajednice pripremio je brojna glazbena, likovna, umjetnička, folklorna i druga događanja koja će razveseliti tijekom ljeta sve koji borave u ovome gradu koji pršti od povijesnih, sakralnih i drugih znamenitosti. Između ostalog, očekuju vas samostalne izložbe Miljenka Bengeza, Larise Sharine, zajednička izložba Josipa Botterija Dinija, Ane Marije Botteri Peruzović i Hrvoja Marka Peruzovića.
Napomenimo kako će se prezentirati i zavičajna izložba Grad, Zagora i škoji – etnografija u malom, izložba Moderna arhitektura Trogira, dokumentacijska izložba u povodu obilježavanja 180. obljetnice hrvatske himne, kao i izložba u povodu 190. obljetnice Narodne glazbe Trogir.
Da bude “drame” u Muzeju, pobrinut će se sljedeće monodrame, FreeDA (Mia Biondić, Nera Stipičević) i Tamo se (Ivan Raos, Mladenka Gruica). Nisu zaboravljeni ni ljubitelji glazbe koji će sigurno i ove godine uživati u koncertima u okviru Ljetne glazbene škole – Summer con spirito, na kojima će nastupiti Evgenija Epstain, Dasha Moroz, Ilia Laporev, Guy Porat, Mihael Parr, Wladimir Kossjanenko, Vesna Podrug Kossjanenko i drugi.

Ljeto je tek krenulo, a kao što vidite, mnoštvo događanja očekuje vas u Trogiru koji vas, kao i uvijek, sa srcem i dušom prima.

Više u kategoriji: Kultura

Foto: Muzej grada Trogira

D. Šabić, mag. nov.