Apolitični

Krenuli Dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija

U marini hotela Le Meridien Lav u Podstrani otvoreni su Dani male brodogradnje i Sajam turističkih atrakcija. Već sedmu godinu plijeni pozornošću malih i velikih brodara, nautičara, turističkih djelatnika, vlasnika marina i drugih turističkih atrakcija. Svečanom dijelu programa otvaranja nazočili su brojni gosti, pa su se tako na jednom mjestu susreli ministar turizma Darko Lorencin, splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, direktori županijske i splitske turističke zajednice, sponzori, donatori sajma, kao i nagrađeni za doprinos i potporu svih ovih godina maloj brodogradnji i turističkoj atrakciji.

Oni su prepoznali vrijednost ovog turističkog projekta, sada već kao brenda, kažu nam organizatori, a sve kako bi našu najveću županiju dodatno promovirali i svojom podrškom povećali interes za ulaganje u brodogradnju i nautički turizam. Nakon prigodnih riječi govornika dodijeljene su nagrade i prigodna priznanja pojedincima, udrugama i pokroviteljima projekta koji su istaknuli kako će i ubuduće nesebično dati sebe, ali pozvali i druge koji mogu pripomoći da se uključe u ovu manifestaciju koja godinama pokazuje da Dalmacija itekako ima potencijala, želju, znanje, a i mogućnost proizvoditi i na atraktivan način turistički promovirati svijetu svoju kvalitetu i sposobnost.

Ove riječi su nam u razgovoru potvrdili direktor i organizator Sajma – Branimir Matijaca, ali i predsjednik županijske turističke zajednice – Joško Stella.

Oni koji su možda zbog kišnog vremena propustili otvaranje ovog događaja, koje su upotpunili kaštelanske mažoretkinje i limena glazba iz Podstrane, mogu vidjeti djelić atmosfere kroz našu foto-galeriju. U svakom slučaju vas pozivamo da posjetite hotel Le Meredien Lav i pogledate morske ljepotice, nove modele automobila te vidite što je to novo u turističkim atrakcijama.

Više u kategoriji: događanja, gospodarstvo

D. Šabić, mag. nov.