Apolitični

Krenula Tisno Trail na radost Tišnjana i gostiju

U Tisnome je proteklog vikenda održana prva trail utrka koja je privukla brojne trkače, ljubitelje prirode, povišenog adrenalina i prirode.
TISNO TRAIL organizira ovdašnja Turistička zajednica u suradnji s udrugom Dalmacija Trails, organizatorima Dalmacija Ultra Trail i svi su se svi složili da tako TZ Tisno, TISNO TRAIL i svi sudionici direktno pomažu organizaciji nadaleko poznate utrke Dalmacija Ultra Trail.

Tisno Trail na radost Tišnjana i gostiju

Utrka je bila odlično posjećena te je krenula kako je bilo i najavljeno s Trga Rudina u Tisnom, a trkači su bili podijeljeni u dvije kategorije – lakšu i težu. Prijavama na STOTINKA.hr mogli su odabrati kategoriju „Oko mista” dužine 10 kilometara i onu težu „oko otoka” dužine 21,5 kilometar. U kategoriji „oko mista” prvo mjesto osvojio Krunoslav Krivanj (47:24), drugi po redu bio je Šime Grdović (51:49), a treći Ivica Mastelić (53:40).


Tisno Trail iznjedrila je i svoje pobjednice nježnijeg spola, pa su od ženskih natjecatelja najbolji rezultat postigla je Matea Vukorepa (1:09:28), na drugom mjestu Višnja Smoje Tavolacci (1:09.30), a s nepunom minutom iza nje, Paula Lerga (1:10:09) osvojila je treće mjesto.
U kategoriji „Oko otoka” prvu nagradu je osvojio Vedran Rzaunek (1:58:18). Par minuta iza njega na cilj je stigao Andrija Vanjak (2:02:31), a treće mjesto pripalo je Frani Kazija (2:10:04).
U ženskoj konkurenciji Katarina Kokan (2:13:26) osvojila je prvo mjesto, Ivana Lukina (2:17:48) drugo, a Ivana Vrvilo (2:28:45) treće.
Tisno i na ovakav športsko-rekreativni način pokazuje kako je riječ o živahnom mjestu, pa ni ne čudi veća zainteresiranost gostiju i športaša da u jeku turističke sezone posjete upravo ovo malo turističko mjesto nadomak Zadru.


Izvor i foto: tisno.hr