Apolitični

Krenula pomama za Pfizerovim cjepivom. EU će nabaviti stotine milijuna doza

EUROPSKA komisija će s farmaceutskim tvrtkama Pfizer i BioNTech uskoro potpisati ugovor o nabavi 300 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, objavila je predsjednica Komisije Ursula von der Leyen.

“Izvrsna vijest od Pfizera i BioNTecha o uspješnim rezultatima njihovih kliničkih ispitivanja cjepiva protiv covida-19. Komisija će s njima uskoro potpisati ugovor o 300 milijuna doza cjepiva”, objavila je na Twitteru Ursula von der Leyen.

Dvije kompanije objavile su ranije u ponedjeljak da se njihovo eksperimentalno cjepivo pokazalo učinkovitim u više od 90 posto slučajeva.

Nešto ranije u ponedjeljak je potpisivanje ugovora o nabavi cjepiva najavio utjecajni europarlamentarac Peter Liese, zastupnik EPP-a zadužen za zdravstvena pitanja.

Europska komisija, koja pregovara s proizvođačima cjepiva u ime država članica, kazala je u rujnu da je zaključila pripremne pregovore s američkim Pfizerom i njegovim njemačkim partnerom BioNTechom o isporuci 200 milijuna doza njihova potencijalnog cjepiva protiv covida-19. No još nije objavljeno da su postigli dogovor.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay