Apolitični

Kreću kazne za kršenje mjera, organizatori 3 koncerta u Zagrebu već dobili ogromne globe

Tri kazne po 30 tisuća kuna stigle su ovoga tjedna organizatorima triju koncerata u garaži Muzeja suvremene umjetnosti, tako glasi vijest koja se ovih dana munjevito proširila medijima i društvenim mrežama. Prvo se 4. i 5. rujna na toj lokaciji održao Drito iz MSU-a, 11. rujna nastupili su Ida Prester i Nipplepeople, dok je 12. rujna svirao bend Pips Chips & Videoclips.

Kazne su Los Angeles Agencyju i YEM-u, organizatorima koncerata, stigle zbog toga što publika nije poštovala propisani razmak – stajali su jedni do drugih bliže od propisanog metra i pol. To nam je potvrdio Mladen Vlaić, načelnik Sektora upravnih i inspekcijskih poslova PUZ-a, koji je i sam bio u jednoj od inspekcija na spornim koncertima.


Znači li to da je Stožer osnažen odlukom Ustavnog suda o zakonitosti njihovih odluka krenuo u strože kažnjavanje kršenja mjera?

Inače, na koncertima u MSU okupilo se oko 700 ljudi, iako im je bilo dozvoljeno da ih bude tisuću, a sam prostor u normalnim okolnostima prima i do 2500 ljudi. Posjetiteljima se mjerila temperatura na ulazu, uzimali su se njihovi osobni podaci, onima koji nisu imali masku ona je bila ponuđena te se, kako je već spomenuto, konstantno upozoravalo ljude na držanje razmaka.

Iako Muzej suvremene umjetnosti nije bio organizator ovih događaja, nego su samo iznajmili svoj prostor, razgovarali smo s Brankom Kostelnikom, tamošnjim voditeljem Odjela za programsko-izložbenu djelatnost. On smatra da su organizatori učinili sve što su trebali.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay