Apolitični

Kreću Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre su najveća i najreprezentativnija kulturna manifestacija u Hrvatskoj. Uskoro će biti i svečano otvaranje.
Konferencija za medije povodom svečanog otvaranja 67. Dubrovačkih ljetnih igara održat će se u utorak, 5. srpnja u 12:30 na taraci hotela Hilton Imperial. Bogat program nadolazeće festivalske sezone predstavit će intendant Igara Mladen Tarbuk i njegova pomoćnica za dramski program Mani Gotovac, uz sudjelovanje ostalih govornika, predstavnika partnera festivala.
Podsjetimo ukratko, podizanjem festivalske zastave Libertas uz stihove Himne slobodi 10. srpnja u 21:00 sat ispred crkve sv. Vlaha svečano će biti otvorene 67. Dubrovačke ljetne igre koje će se i ove godine tradicionalno održavati od 10. srpnja do 25. kolovoza. U 47 dana na dvadeset ambijentalnih lokacija, više od 2000 umjetnika iz cijelog svijeta pred međunarodnom publikom od 60000 domaćih i inozemnih posjetitelja izvest će više od 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa.

Dubrovačke ljetne igre…

Najveća i najreprezentativnija kulturna manifestacija u Hrvatskoj: međunarodni glazbeni, scenski i plesni festival u gradu stoljetnog civilizacijskog naslijeđa. Za trajanja Igara u jedinstvenom ambijentu zatvorenih i otvorenih scenskih prostora renesansno-baroknog grada Dubrovnika, održi se veliki broj dramskih, opernih, plesnih predstava, koncerata, promocija, izložbi, pjesničkih nastupa i drugih programa. Najboljim dostignućima u glazbenom, odnosno dramskom programu dodjeljuje se nagrada „Orlando”. Dubrovačke ljetne igre utemeljene su 1950. godine, a od 1956. godine učlanjene su u Europsku udrugu festivala (EFA – European Festivals Association). U programu otvaranja sudjeluju Ivan Miladinov, redatelj, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, José Cura, tenor, Linda Ballova, sopran, Giorgio Surianjr, tenor, Ilijana Korać, sopran José Cura, Mladen Tarbuk, dirigenti, Gradska glazba Dubrovnik Folklorni ansambl Linđo i Kazališna družina Kolarin.