Apolitični

Kreće revolucija Lige prvaka. Uvodi se “nogometni tjedan”

Liga prvaka u formatu kakav je sada iz temelja se mijenja od sezone 2024./25. Umjesto sadašnja 32 kluba, u njoj će ih igrati 36. Ukida se natjecanje po skupinama te će se igrati po ligaškom sistemu, svi u jednoj “grupi”.

To se mijenja kako bi svakom klubu bilo zajamčeno najmanje 10 utakmica protiv isto toliko različitih protivnika i to pet domaćih i pet gostujućih mečeva. Na kraju takvog prvenstva, osam najboljih išlo bi u osminu finala, klubovi plasirani od 9. do 24. mjesta igrali bi play-off za osminu finala. Preostalih 12 ispalo bi iz natjecanja. 

Final Four i Nogometni tjedan. Uzor je Super Bowl

Međutim, ovo sve se znalo i ranije. Velika novost je da spomenuti dvojac priprema i izmjenu same završnice Lige prvaka. The Times navodi da će se uskoro umjesto eliminacijske faze polufinala s po dva meča igrati Final Four s po jednom utakmicom koja bi davala finaliste.

Final Four bi se igrao u jednom gradu, u kojem bi se igrale sve tri utakmice završnice. “Mislim da bi to bilo jako dobro. Pogledajte Super Bowl. Amerikanci se na takvom velikom događaju odlično zabavljaju”, rekao je Čeferin prije sedam mjeseci u razgovoru upravo za The Times, koji sada otkriva i ime za Čeferinov Super Bowl: Nogometni tjedan. Toliko bi, naime, trajao ovaj spektakl modernog nogometa.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay