Apolitični

Kreće nova sezona Star Trek Discovery

Uskoro nam stiže četvrta sezona serije Star Trek: Discovery koja je u početku jako podijelila trekkije, jer dobar dio njih nije nikako bio zadovoljan novim načinom prezentiranja likova, rasa i zbivanja, mada su sve te promjene došle velikim dijelom  iz jednostavnog razloga što je jedna Star Trek serija napokon dobila veliki budžet, pa se čitav pristup uvelike promijenio u odnosu na Kirka, Picarda, Archera i kapetanicu Janeway, uz dodatak nekih novih “politički korektnih” trendova i povećane doze nasilja.

Uglavnom, koliko god se nekom sviđali ili ne sviđali Burnhamica i društvo, činjenica je da je Discovery bez ikakvih problema stigao do četvrte sezone koja će se početi prikazivati na Paramount Plusu 18. studenog ove godine.

Star Trek serijali su se često dovodili u vezu sa stvarnim zbivanjima u svijetu pa su se mogle prepoznati paralele s hladnim ratom, izraelsko-palestinskim sukobom, ratom protiv terora, a sada scenaristi otvoreno kažu da ih je inspirirala pandemija, ali samo u smislu da se radnja vrti oko pošasti koja prijeti doslovce svima.

Cijeli članak možete pročitati na: vidi.hr