Apolitični

Kreće 19. izdanje Dalmatinske šansone u Šibeniku

Šibenska šansona: „Bit će to najbolje i najzrelije izdanje do sada”

Samo se broje sati do početka 19. izdanja Dalmatinske šansone Šibenik. Pozornicu ispred katedrale već su radnici počeli montirati, a Branko Viljac, organizator festivala, kaže kako su u ovogodišnje izdanje uložili svoj maksimum maksimuma, stoga najavljuje najbolju i najzreliju Šibensku šansonu do sada.
– U petak, četvrtu godinu za redom počinje Večer internacionalne glazbe na kojoj će biti izvedene kancone i šlageri s europskih festivala kao što su Eurosong, San Remo, Opatijski, Zagrebački, Splitski i Šibenski festival. Pjevat će se na portugalskom, talijanskom, francuskom, engleskom i hrvatskom jeziku – najavljuje Viljac.


Dalmatinske šansone u Šibeniku


Prva večer posvećena je velikom Arsenu Dediću čija prva godišnjica smrti pada na današnji dan.
– U čast Arsenu pjevat će Rade Šerbedžija koji će premijerno izvesti skladbu „Brodovi”, a na pozornici će mu se pridružiti i Helena Bastić te veliki Arsenov prijatelj Ivo Pattiera. Budući da ove godine obilježavamo i veliku obljetnicu prvog spomena Šibenika, za kraj prve večeri Četiri tenora izvest će Šibensku baladu u pratnji orkestra- najavljuje Viljac.

U subotu će na Trgu Republike ispred šibenske katedrale početi 19. izdanje Večeri novih skladbi na kojoj će se predstaviti 25 izvođača.

Dalmatinske šansone

– Stvarno smo uložili svoj maksimum u ovu šansonu i zato mislim da će to biti najzrelija i najbolja do sada, pa čak i kada uzmemo u obzir prvu na kojoj su nastupili Vice Vukov, Arsen Dedić, Gabi Novak, Đani Maršan koji prije toga godinama nisu pjevali po festivalima te je bila velika čast ugostiti ih u Šibeniku. – kaže Viljac.

Šansonu će, izvan konkurencije, zatvoriti Neno Belan koji će izvesti pjesmu iz mjuzikla Čarobnjak iz Oza, predstave koja je otvorila ovogodišnji MDF.
– Nadam se da će i publika biti zadovoljna kao što smo mi te da će na ovogodišnjoj Dalmatinskoj šansoni uživati gosti iz cijele Hrvatske kao i sretnici iz Šibenika koji su došli do karte. – zaključuje Branko Viljac.