Apolitični

KREĆE 15. JUBILARNO IZDANJE ZAGREB INTERNATIONAL BLUES FESTIVALA

Jubilarni 15. Zagreb International Blues Festival će se održati od 19. do 22. ožujka 2024. i u četiri festivalska dana, na tri zagrebačke lokacije, dovodi ukupno osam vrhunskih blues izvođača.

Utorak 19. ožujka. – U srijedu se održava tradicionalni session “BLUES FOR YOU – TRIBUTE TO BUHA”, koji je posvećen osnivaču Hrvatskih blues snaga, nažalost prerano preminulom Draženu Buhinu Buhi. U srijedu 20.03. u klubu Hard Place zasvirati će Ben Dover, Reformatori, Bok Blues, Vic Ciric i gosti.

četvrtak 21.03. Zagreb International Blues Festival održat će se na novoj lokaciji, u Norris Cafeu (Oreškovićeva 19), gdje će nastupiti Tomislav Goluban i Bugi Georgev. Dva prekaljena blues majstora odsvirat će svoje akustične koncerte uz goste iznenađenja.

petak 22.03. na završnoj večeri festivala u zagrebačkom klubu Hard Place, nastupit će ovogodišnji headliner Artur Menezes. Ovaj Brazilac koji od nedavno živi i radi u Americi je „nova njuška“ među blueserima. Njegov hard rockin’ blues, fenomenalno sviranje gitare i sjajni nastupi doveli su ga u sam vrh današnje blues scene. 

Cijeli članak možete pročitati na: soundguardian.com

Image by Pexels from Pixabay