Apolitični

Kreativci su dobili svoju live video streaming platformu!

Kad je sve stalo pokrenuo se AymoLive…

AymoLive je ideja rođena u “Lockdownu 2020.” A sam projekt je nastao iz nekoliko razloga, kaže nam Vanja Perić koja je zajedno s Ivanom Magašom pokrenula startup AymoLive, live video streaming platformu usmjerenu na umjetnost i kulturu.

– Kad je svijet zastao početkom 2020., zaustavili su se i umjetnički i kulturni događaji. Kazališta su se zatvorila, kao i umjetničke izložbe. Koncerti su se otkazali, a festivali su se odgodili. Sve to je stvorilo vakuum u svijetu umjetnosti i kulture. Istovremeno, proveli smo tjedne slušajući pritužbe umjetnika, uglavnom glazbenika, o trenutno dostupnim opcijama streaminga. Problemi s kvalitetom streama (zvuk i video), problemi cenzure i problemi sa slabim dosegom publike – kazuje Vanja o tome kako je i kada sve počelo, odnosno kako se rodila ideja o projektu.

– Iz ovih razloga smo promislili… ako gejmeri mogu imati live streaming platformu za svoju zajednicu, zašto tako nešto ne postoji za kreativce? Vidjeli smo potrebu za platformom usmjerenom na umjetnost, daleko od trikova i ograničenja društvenih medija i drugih velikih platformi za streaming. Tako smo odlučili stvoriti AymoLive – govori Vanja Perić.

Reći će također kako je AymoLive mjesto za neafirmirane umjetnike i fanove koji žele zadržati tu underground, alternativnu atmosferu i osjećaj.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr