Apolitični

Kraj sezone GKL-a: „Ljetno kazalište za djecu”

Gradsko kazalište lutaka Split, već treću godinu uzastopce, sezonu završava revijom „Ljetno kazalište za djecu”. Tako je do 7. srpnja na repertoaru nekoliko predstava u kojima će zasigurno uživati i djeca i njihovi roditelji.

Uz predstave kazališta domaćina, program je obogaćen i gostujućim predstavama, a po prvi put i radionicama za djecu koje će se realizirati u suradnji s Galerijom umjetnina Split, udrugom Kulturna alternativa mladih Hram te Studiom KINKIN. Jednom izvedbom svoje predstave u program Ljetnog kazališta uključilo se i susjedno Gradsko kazalište mladih.

Gradsko kazalište lutaka Split: izdvojeno iz programa

KAD ODRASTEM BIT ĆU PIPO autorice i redateljice Dunje Adam na rasporedu je u petak (1. srpnja). U subotu (2. srpnja) kazališne daske rezervirane su za predstavu ZEKO TRAŽI MAMU (GKL Split, autor: Miro Gavran, redatelj obnove: Ivan Medić). Predstava Gradskog kazališta mladih Split HEIDI, autorice Johanne Spyri i u režiji Ivana Lea Leme na repertoaru je u ponedjeljak (4. srpnja).
Kazalište lutaka Zadar gostuje s predstavom KOLIKO JE DUGA JEDNA PRIČA (autor i redatelj: SunnySunninsky) u srijedu (6. srpnja), dok je dan kasnije na repertoaru predstava POKVARENE IGRAČKE udruge Kam- Hram.

„Ljetno kazalište za djecu”

U sklopu revije i tri radionice za djecu
Radionica UPOZNAJ STALNI POSTAV GALERIJE UMJETNINA održat će se u dva termina – 29. lipnja u 10 sati i 30. lipnja u 19 sati. Polaznici radionice proći će kroz stalni postav splitske Galerije umjetnina te rješavati zanimljive zadatke u svezi s izloženim umjetničkim djelima.

DRAMSKO- ŽONGLERSKA RADIONICA, u suradnji s udrugom Kam-Hram, održat će se od 5. srpnja do 7. srpnja od 9.30 do 11 sati. Tijekom tri dana u Đardinu žongleri udruge Kam- Hram podučavat će djecu umijeću žongliranja.
RADIONICA NORMAN 1# I 2# u suradnji sa Studiom KINKIN održat će se u Galeriji umjetnina 5. srpnja u 20 sati. Ova interaktivna izvedba i radionica potaknut će djecu na razmišljanje o razlikama plošnog i višedimenzionalnog promatranja objekta u mirovanju, ali i o kretanju-plesu.

Detaljan program 3. Ljetnog kazališta za djecu dostupan je na web stranicama Kazališta www.gkl- split.hr.