Apolitični

KORONA FREE CROLLYWOOD ‘Dođite snimati kod nas, ne provodimo karantenu, testiranja nisu obvezna’

Kao u većini europskih zemalja, i u Hrvatskoj je od ovoga tjedna ponovno dozvoljena audiovizualna produkcija. Shodno tome, Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je preporuke kojih bi se trebalo držati prilikom takvih snimanja.

Riječ je o prilično bazičnim uputama, koje se odnose na fizičku udaljenost, nošenje zaštitnih maski, higijenu ruku te svakodnevno mjerenje temperature osoblja prije no što dođu na posao.

Po tome, Hrvatska se pozicionirala kao jedna od zemalja s prilično blagim uputama, što bi je moglo učiniti još privlačnijom lokacijom za gigante poput Netflixa ili HBO-a. Primjerice, u Španjolskoj su snimanja dozvoljena samo na Kanarskim otocima i u Valenciji, a u gradovima poput Barcelone ili Madrida restrikcije su još velike.

Nemamo ni preporučeno testiranje za glumce svakih 14 dana, kao što je slučaj u Češkoj, kao niti nužnu dvotjednu karantenu koju moraju proći filmski djelatnici na Islandu (iako njihova karantena može biti i na setu).

Da je zbog uspješnog stavljanja koronavirusa pod kontrolu Hrvatska kao lokacija za snimanja definitivno u prednosti pred ostalim europskim zemljama, potvrđuje nam i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Chris Marcich.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay