Apolitični

Korisna predavanja o zdravlju i kretanju u Zadru

Besplatna predavanja i konzultacije o zdravoj prehrani, ayurvedi i kretanju održavat će se u Zadru 8. i 9.04. 2016. , a domaćini su mr. sc. Irena Švenda, mag. nutr. i Franjo Kmet. UIMLA vodič održat će besplatna predavanja i konzultacije o zdravoj prehrani, ayurvedi i kretanju pod nazivom „Zadar živi zdravo”.
Raspored aktivnosti:
1. Nutricionizam i ayurveda – mogućnost za zdravlje, mr. sc. Irena Švenda, mag.nutr.
8.4. (petak) u 18: 00 h, Majke Margarite 6, Planinarsko društvo Paklenica
Teme predavanja su: prirodni i holistički pristup u liječenju i prevenciji bolesti (spoj ayurvede, nutricionizma, ljekovitog bilja (fitoterapije), yoga terapija i kretanja u prirodi), ayurveda (drevna medicina prirodnim putem) i alati koje koristi u radu, integrativna medicina današnjice – ponovno ujedinjavanje tradicionalnih terapija i današnje znanosti (nutricionizma, medicine) s ciljem postizanja maksimalnih rezultata itd.
2. Patagonija – zemlja nevjerojatnih kontrasta, Franjo Kmet, planinski vodič
8. 4. (petak) u 20:00 h, Novi kampus, Ulica dr. Franje Tuđmana 1, multimedijalna dvorana
Putovanje je bilo početkom godine, točnije od 1.01. do 26.01.2016. Posjetili smo glavni grad Argentine, Buenos Aires, zatim nacionalne parkove Los Glaciares, gdje smo posjetili jedan od najspektakularnijih glečera na svijetu.
3. Sportska prehrana – na prirodan način, mr. sc. Irena Švenda, mag. nutr.
9.4. (subota) u 18: 00 h, Marka Marulića 5, ŠRC Ravnice
Prehrana športaša, rekreativaca i profesionalaca ima posebne zakonitosti koje treba poštivati i s kojima športaši postižu bolje rezultate. Istraživanja potvrđuju kako osim talenta i načina treninga, podešena športska prehrana čini razliku među športašima.
4. Ayurvedsko – nutricionistička dijagnoza i konzultacije, mr. sc. Irene Švenda, mag. nutr.
Kako se radi o ljudskim zanimljivim temama poput zdrave prehrane i kretanja, očekuje se veći broj onih koji će sudjelovati u predavanjima i konzultacijama.
Više u kategoriji: Obrazovanje; Zdravlje
Izvor i foto: zadar.travel