Apolitični

Korčulanski barokni festival i svijetu poznat

Korčulanski barokni festival visoko je profilirana kulturna manifestacija utemeljena prije tri godine u svrhu promocije lokalne i međunarodne glazbene i kulturne baštine. Vrhunske koncertne večeri u okružju impresivnih spomenika kulture otoka Korčule stvorili su jedinstvenu sinergiju zahvaljujući kojoj Korčulanski barokni festival slovi kao nezaobilazan kulturni događaj svjetske glazbene scene.

Neupitan kulturno-turistički uspjeh ovaj festival temelji na visokoj umjetničko-glazbenoj ponudi koja privlači turiste iz cijelog svijeta i obogaćuje turističku kulturnu ponudu otoka. Koncertima se tako promoviraju korčulanske crkve kao spomenici kulture, ali i otok Korčula u cjelini kao jedinstveni arhitektonski kompleks.

Festivalsko izdanje i dalje će promovirati svoju misiju koja glasi: kroz vrhunsku interpretaciju barokne glazbe prezentirati ljepotu hrvatske kulturne i spomeničke baštine i time pridonijeti profiliranju grada Korčule kao jedinstvene i elitne kulturne turističke destinacije. A za to su garancija festivalsko muziciranje ponajboljih svjetskih i hrvatskih baroknih ansambala, kao i solista.

Izvor: visitdubrovnik.hr
Više u kategoriji: Glazba; Kultura
D. Šabić, mag. nov.