Apolitični

Konjički klub „Sv. Mihovil” – nešto drukčije…

Nakon dolaska na terene KK Sv. Mihovil, smještene u mirnom ambijentu Sinjskog polja, dočekat će vas ljubazno osoblje uz piće dobrodošlice. Upoznat ćete plemenite životinje na čijim ćete leđima toga dana provesti nezaboravne trenutke. Nakon pripreme konja, probno jahanje u trajanju 10-15 min odvija se u ograđenom prostoru uz štalu.
Odlazak u prirodu uvijek je poseban doživljaj za sve ljubitelje jahanja, a vodiči KK Sv. Mihovil uvijek se potrude da bi fotoaparatima zabilježili što više trenutaka. Staza vodi većim dijelom uz tok rijeke Cetine, najduže srednjodalmatinske rijeke, koja uvijek nanovo oduševljava svojom čistoćom i bistrinom. Jahanje u trajanju od oko 2,5 sata može vas prilično umoriti. Zato je predviđen odmor uz rijeku gdje imate priliku okrijepiti se hranom pripremljenom na obližnjem seoskom domaćinstvu. Nakon zasluženog odmora slijedi povratak u štalu. Prvi dio staze je opet tokom rijeke Cetine, a drugi dio vodi kroz selo Košute na brdo Bila glavica, odakle se pruža prelijep pogled na Trilj i velik dio Sinjskog polja. Odatle se spuštamo i vraćamo na štalu.
Nakon raspremanja konja, slijedi odmor uz piće te opraštanje u nadi da će vam ovaj izlet ostati u nezaboravnom sjećanju.

Inače, ponuda KK „Sv. Mihovil” uključuje školu jahanja, sportsko jahanje, terapijsko jahanje i terensko jahanje. Evo nekoliko informacija o svakoj od aktivnosti:
ŠKOLA JAHANJA
Polaznici mogu biti odrasli i djeca, donja dobna granica je 8 godina. Svakom polazniku pristupa se individualno. Radi se na školovanim konjima pod nadzorom instruktora licenciranih od HKS-a.
SPORTSKO JAHANJE
Preponsko, dresurno i daljinsko jahanje su sportske discipline u kojima mogu napredovati svi oni koji se odluče na stjecanje više znanja u konjičkom sportu. Ovi treninzi odvijaju se pod nadzorom sportskog trenera s licencom FEI.
TERAPIJSKO JAHANJE
Jahanje je već dugi niz godina prihvaćeno kao terapija za velik broj psihičkih i fizičkih problema. U  klubu se provodi program terapijskog jahanja s voditeljima licenciranim od HKS-a.
TERENSKO JAHANJE
Izlazak s konjima u prirodu za svakog ljubitelja jahanja je poseban užitak. Svi jahači koji savladaju školu jahanja imaju priliku to doživjeti u prelijepom ambijentu uz rijeku Cetinu.

Osim svega navedenog, svi koji požele samo prošetati se na konju, mogu tu želju ostvariti u ovom konjičkom klubu (za manju djecu ovaj put nema dobne granice, a uglavnom to rade na ponijima). Također se organiziraju i sedmodnevni izleti za iskusnije jahače koji tu imaju priliku upoznati šire područje cetinskoga kraja. Jahanje se odvija do izvora rijeke Cetine. Stoga, ako želite isprobati nešto novo, savladati neke drukčije vještine i pritom istražiti frapantni krajolik kao što je cetinski, zašto se ne biste zaputili prema Sinjskom polju?

Izvor : Sv. Mihovil Trilj

Više u kategoriji: Gospodarstvo

D.Šabić mag,nov

Foto: KK Sv. Mihovil Trilj