Apolitični

Kongres o ruralnom turizmu u Supetru okupit će 250 sudionika iz 15 zemalja

Četvrti međunarodni kongres o ruralnom turizmu od 9. do 13. svibnja u Supetru na otoku Braču okupit će oko 250 sudionika iz 15 zemalja te pod nazivom “Novo vrijeme-vrijeme za ruralni turizam” raspraviti trendove i brojne aktualne teme za taj segment turizma, najavili su u srijedu organizatori na konferenciji za medije.

Organizator kongresa je Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo”, čija je predsjednica Dijana Katica istaknula suradnju s opatijskim Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u organizaciji kongresa, kao i veliku podršku turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Supetra te drugih.

“Ruralni turizam i u Hrvatskoj i u Europi, pa i šire, ima dobru perspektivu s obzirom da zagovara i temelji se na održivosti i ekologiji, a kongres će, kao i prethodni, nastojati obraditi što više aktualnih tema za taj segment”, kazala je Katica.

S obzirom da je 2018. proglašena godinom europske kulturne baštine među temama kongresa su i kulturne rute u ruralnom turizmu, jer to, kako je istaknula, mogu biti itekako atraktivni turistički proizvodi na kojima radi praktički cijela Europa.

Cijeli članak možete pročitati na: novo.hr

Foto: Pixabay