Apolitični

Kongres nutricionista

Treću godinu za redom udruge Hrvatski Zbor Nutricionista i udruga Nutricionizam Balans organiziraju međunarodni kongres nutricionista, ovog puta u suradnji s Hrvatskim akademskim centrom primijenjenog nutricionizma i međunarodnim partnerom, Britanskim društvom dijetetičara (British Dietetic Association). Iza nas su već dva iznimno uspješna međunarodna kongresa nutricionista održana u Osijeku i Varaždinu, a ovaj put je, zahvaljujući zadovoljstvu sudionika, sponzora i predavača te zbog izrazito velike zainteresiranosti, za grad domaćin odabran Zagreb kao grad koji nudi više, baš kao i ovogodišnji kongres nutricionista, kažu organizatori.
Treći Međunarodni kongres nutricionista održava se u hotelu Panorama od 6 do 8. studenog 2015. godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, a koncipiran je kroz niz predavanja, radionica i okruglih stolova gdje će stručnjaci iz različitih polja djelovanja iznijeti i obrazlagati najnovija znanstvena saznanja i aktualnosti povezane s nutricionizmom kao znanosti, nutricionizmom kao dijelom procesa liječenja, ali i dijelom životnog užitka i održivog razvoja. Širokim spektrom tematskih sekcija ovogodišnji Kongres želi pokazati snagu multidisciplinarnosti kroz predavanja iz znanosti o prehrani, nutricionizma u praksi, dijetoterapije, športske prehrane, zakonodavstva, sigurnosti i kontrole kvalitete hrane, mikronutricije, fitoterapije te enologije i gastronomije. Iz programa događaja može se vidjeti da su ovogodišnji predavači predstavnici relevantnih hrvatskih institucija: Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta prehrambene tehnologije Sveučilišta u Osijeku, Fakulteta za management u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za hranu, Zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskog olimpijskog odbora, KBC-a Sestre Milosrdnice i Klinike za dječje bolesti Zagreb, kao i niz uglednih stručnjaka iz domaćih i stranih klinika, zavoda, udruga i sveučilišta.

Ovim putem Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma poziva zainteresirane da posjete 3. Međunarodni kongres nutricionista i prikupe nova saznanja iz domene nutricionizma. Također je poziv upućen studentima prehrambenih fakulteta, medicinskih fakulteta, farmacije, kineziologije i srodnih grana znanosti da sudjeluju na Kongresu, nadograde svoje znanje, ali i iskoriste mogućnost upoznavanja i razgovora s vodećim stručnjacima u vlastitoj struci, a moguće i budućim poslodavcem.
Zaključak se može sažeti kao odlična prilika sudionicima da prepoznaju potencijal Kongresa nutricionista kako bi na zadovoljstvo svih ovogodišnji kongres nutricionista nadmašio prethodne, a domaćini su po završetku stručnog druženja pripremili i onaj malo opuštajući, neslužbeni, koji će biti upotpunjen glazbom i prigodnim delicijama.
Više u kategoriji: Obrazovanje; Hrana
Izvor i foto: makarska-post.com
D. Šabić, mag. nov.