Apolitični

Konferencija za medije povodom sajma EkoFjera 2017.

Konferencija za medije povodom sajma EkoFjera 2017.


U srijedu, 19. travnja u 11.00 sati u velikoj dvorani Splitsko-dalmatinske županije (Domovinskog rata 2, 4. kat) bit će održana konferencija za novinare na kojoj će predstavnici organizatora te Splitsko-dalmatinske županije, kao glavnog pokrovitelja, najaviti najveći sajam ekoloških proizvoda u Republici Hrvatskoj, EkoFjeru 2017.


Ovogodišnja EkoFjera koja će biti održana na splitskim Prokurativama 19. i 20. svibnja, bit će obogaćena s dvije paralelne manifestacije: međunarodnom konferencijom u HGK – Županijskoj komori Split “Inovativni sustavi lokalne opskrbe” te nizom događaja u više ugostiteljskih objekata u Dioklecijanovoj palači, u suradnji s restoranima Gastro Geta, čiji je cilj povezivanje s ekološkim proizvođačima – izlagačima na EkoFjeri.
Cilj EkoFjere 2017. je potaknuti razvoj održive poljoprivrede i prehrambeno-prerađivačkog sektora u Splitsko-dalmatinskoj županiji te stvoriti preduvjete za razvoj održivih regionalnih i lokalnih lanaca opskrbe hranom.


EkoFjera je nastala iz projekta EkoBiz, koji je za cilj imao potaknuti poduzetništvo mladih u sektoru ekološke poljoprivrede, a bio je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nastavak aktivnosti kroz financiranje iz proračuna Splitsko-dalmatinske županije predstavlja stvarni primjer dobre prakse o tome kako ostvariti održivost projekta, budući da je ove godine u cijelosti financiran iz sredstava Splitsko-dalmatinske županije. Na konferenciji za novinare bit će najavljeni i budući planovi za uvrštavanje EkoFjere kao županijske manifestacije u naredne četiri godine.