Apolitični

Konferencija “Health Spot Croatia”: Nema razvoja zdravstvenog turizma bez privatnog sektora

Hrvatska po kvaliteti ponude zdravstvenog turizma može postati puno više međunarodno prepoznatljiva pa i više uprihoditi, no za to je iznimno važna pomoć države i sinergija s privatnim zdravstvenim sektorom bez kojeg nema razvoja te ponude, istaknuto je na konferenciji “Health Spot Croatia”-“Hrvatska, mjesto za zdravlje”.

Ta je konferencija u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i Hrvatske turističke zajednice (HTZ) te uz pokroviteljstvo ministarstava turizma te zdravstva i Hrvatske gospodarske komore (HGK) i podršku Hanza medije i Grada Zagreba, okupila više od 200 domaćih i stranih sudionika, među kojima brojne predstavnike privatnih poliklinika te turističkih tvrtki.

Martina Bienefeld, direktorica Turističke zajednice Zagreb, izjavila je na početku da je turizam na globalnoj razini sektor koji je uistinu jedan od najznačajnijih pokretača gospodarskog razvoja. Sigurno je tako i u Hrvatskoj. S druge strane, zdravstveni turizam je globalni i brzo mijenjajući segment koji moramo bolje razumjeti i bolje upoznati i početi ozbiljnije strateški razvijati, ako želimo iskoristiti sve njegove mogućnosti. Zbog toga Turistička zajednica Grada Zagreba i Hrvatska turistička zajednica organizirale su ovu konferenciju, izjavila je među ostalim.

Cijeli članak možete pročitati na: vijesti.hrt.hr

Foto: Pixabay