Apolitični

Koncert „Zaljubljeni u Zadar 2020.” u HNK Zadar večeras u 20 sati

Najavljujemo koncert pod nazivom „Zaljubljeni u Zadar 2020.”, čiji je idejni pokretač, organizator i domaćin udruga Ansambl Ars Cantabile. Zadar 2020. je asocijacija na željeno osvajanje prestižne titule Europske prijestolnice kulture 2020. godine, za koju se Grad Zadar i službeno kandidirao.

Radi se o koncertu koji će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, u srijedu, 25. veljače u 20 sati. Domaćin koncerta, Ansambl Ars Cantabile, djeluje već više od dvije godine i njeguje vokalne obrade pop, rock, jazz i gospel glazbe, a sastavljen je od dugogodišnjih amaterskih i polu profesionalnih pjevača, kulturnih entuzijasta bogatih iskustvom, energijom i ljubavlju prema glazbi. Na koncertu će otpjevati niz pjesama iz svog repertoara, a uz njih će nastupiti i cijenjeni gosti: Đani Maršan, Davor Pekota, Krešimir Perović, Zadarski plesni Ansambl i ansambl studenata Sveučilišta u Zadru AKA Crescendo. Za vizualni identitet koncerta zaslužni su članovi udruge ZadArt, a konferansijer je Ana Marušić.
Kao što se iz naslova koncerta može zaključiti, osnovni cilj ovog kulturnog događanja je informiranje i senzibiliziranje javnosti o kandidaturi Zadra za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine te o potrebi poduzimanja aktivnosti kako bi se ta kandidatura opravdala. Članovi udruge Ansambl Ars Cantabile, i sami dugogodišnji aktivni sudionici u kulturi Zadra i okolice, odlučili su aktivno poduprijeti ovu ideju. Svjesni da Zadar obiluje kako povijesnim, tako i snažnim ljudskim potencijalima, naročito na polju kulture, članovi Ansambla i njihovi gosti, žele svojim primjerom pokrenuti kolege umjetnike i građanstvo te univerzalnim jezikom glazbe prenijeti svoju zaljubljenost u ideju Zadar – Europska prijestolnica kulture 2020. na široku javnost.
Zadar, ali i zadarska okolica to itekako zaslužuju, pa se nadamo da će u tome i uspjeti.

Dođite i zaljubite se u ideju Zadra kulturne prijestolnice EU 2020.!

TZ Zadar

Foto:TZ Zadar