Apolitični

Koncert „Tamburica i mandolina” u Kaštel Gomilici

KUD „7 Kaštela” u petak održava 16. tradicionalni koncert po nazivom „Tamburica i mandolina”.

Koncert „Tamburica i mandolina” je folklorni cjelovečernji koncert koji je namijenjen povezivanju Slavonije i Dalmacije u obliku plesa, pjesme i druženja. Glavni izvođači koncerta su domaćin KUD „7 Kaštela” iz Kaštel Gomilice i KUD „Vjekoslav Klaić” iz malog slavonskog sela Garčina, te uz pomoć ostalih prijatelja s područja Dalmatinske zagore u Kaštel Gomilicu donesu taktove i korake s područja cijele Lijepe Naše.

KUD „7 Kaštela” okuplja i ugošćuje

Već 16. godinu za redom članovi slavonskog kulturno-umjetničkog društva u kolovozu dolaze u posjet Kaštelima te Kaštelanskom društvu, a Kaštelani taj posjet uzvraća u listopadu kada nastupaju na slavonskoj „Tamburici i mandolini”. Slavonci posjet iskoriste za kupanje u moru i uživanje u Dalmaciji. Da je ovo prijateljstvo dvaju društava već odavno preraslo službeno druženje, pokazuju mnoga prijateljstva samih članova, pa čak i nove ljubavi. U posjet se ide neprestano bez obzira na mogućnosti i uvjete, tako da se znalo dogoditi da se i vlastitim automobilima putuje u Slavoniju, a o samom prijateljstvu bi mogli napisati još puno lijepih anegdota.
Prva ideja ovog koncerta je bila da se na jednom mjestu pokaže jedinstvo i ljepota Hrvatskih krajeva i folklora, ali već odavno je to prešlo u nešto više i predstavlja ono što veže sve članove folklornih društava, a to je druženje i ljubav prema njegovanju svoje kulture i tradicije.

Koncert „Tamburica i mandolina”

U programu koji će se održati u petak 26. 08. u 21 h na Placu poviše Kaštilca u Kaštel Gomilici redom će nastupiti KUD Vjekoslav Klaić iz Garčina, Ženska klapa „Šinjorine” Kaštel Sućurac, domaćini KUD „7 Kaštela”, KUDŽ „Filip Dević” iz Splita te vrsni poznavatelj instrumenata Dalmatinske zagore Oliver Rogošić iz Dugopolja. Program će povesti Mirjana Lemac, a vas pozivamo da nam se pridružite u Kaštelima na prigodnoj svečanosti.