Apolitični

Koncert otvaranja Koncertne sezone Zadar posvećen Igoru Kuljeriću!

Ovačetvrtak, 13. listopada, neka vam bude rezerviran za Zadar jer će u crkvi sv. Donata u 20 sati Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tončija Bilića otvoriti Koncertnu sezonu Zadar 2016./17.

Koncert će biti posvećen Igoru Kuljeriću u povodu 10. godišnjice smrti.

Kuljerić je jedan od najznačajnijih skladatelja 20. stoljeća koji je svoj radni vijek proveo u Zagrebu, ali koji se školovao u Zadru, gradu uz koji je do kraja života ostao trajno vezan. Usko je surađivao s Djevojačkim zborom Glazbene škole Blagoje Bersa i HGPD – Zoranić, pisao skladbe koje su upravo oni praizvodili i s kojima su osvajali brojne nagrade, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Koncert otvaranja Koncertne sezone Zadar

Na koncertu će biti izvedena najpoznatija Kuljerićeva skladba posvećena Zadru, Blagoslovi Bože Zadar napisana za Djevojački zbor Glazbene škole Blagoje Bersa, ali i Galiotova pesan, djelo napisano za Zoranić.

Dirigent Tonči Bilić ravnat će i djelima kao što su Križu, daj nam milosti, Stabat mater, Gumbelijum roža, fino diši, Molitva, Dute Durule i Deep, deep sorrow.
Solisti će biti mezzosopranistica Martina Gojčeta Silić i pijanistica Katarina Krpan te članovi Zbora, sopranistica Ivan Garaj Korpar, altistica Anastasija Dikmikj, tenor Siniša Galović i bariton Miroslav Živković.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK-a Zadar od 11 do 13 h i od 18 do 20 h, na ulazu u koncertni prostor i putem web stranicewww.ulaznice.hr.