Apolitični

Koncert „2glasa, 2instrumenta“ za Klub žena liječenih na dojci Split

Koncert „2glasa, 2instrumenta“ za Klub žena liječenih na dojci Split

Za održavanje plesno-glazbenog spektakla u splitskom HNK povoda je bilo nekoliko – obilježavanje 10 godina uspješnog rada plesne škole „Talent studio M“, sakupljanje sredstava za Klub žena liječenih na dojci Split te zajednički koncert J. Houdeka i N. Kraljić, a sve to u organizaciji samo jedne osobe – Marine Đurović Ćelić.

Večer je započela presjekom najljepših koreografija plesne škole koje je predvodila Marinina dugogodišnja suradnica i glavna trenerica Tiha Bogdanović. Najveće simpatije publike dobile su najmlađe polaznice koje su svojim prvim javnim nastupom i otvorile večer, a publika je imala prilike vidjeti i koreografiju „Cuba“ s kojom je „Talent studio M“ prije par godina osvojio prvu nagradu na „World Dance Master“ natjecanju u Poreču.

Koncert „2glasa, 2instrumenta“ za Klub žena liječenih na dojci Split

Nakon polusatnog plesnog programa uslijedio je koncert za pamćenje. Za dva sata čiste umjetnosti bila su dovoljna dva glasa i dva instrumenta. Jacques Houdek i Nina Kraljić u pratnji klavira i gitare oduševili su publiku u prepunom kazalištu, opravdavši još jednom titulu najljepših glasova Hrvatske.
Koncert su započeli zajedničkom izvedbom pjesme Hallelujah, nedavno preminulog Leonarda Cohena, nakon čega je uslijedio solo set Nine Kraljić u pratnji gitare. Izmjenjivale su se Ninine pjesme i najpopularniji ‘coveri’, izvedbe po kojima je pamtimo iz popularnog showa „Voice“ među kojima je najdulji pljesak izazvala njena interpretacija pjesme „Zajdi, Zajdi“. Koncert je nastavljen solo setom Jacquesa Houdeka s kojim je i publika zapjevala na sav glas pjesmu „Moj Galebe“, a vrhunac večeri dogodio se kada je na pozornicu pozvao i Marinu Đurović Ćelić, njegovu najbolju prijateljicu i ‘vocal coach-a’ u njegovom timu televizijske emisije „Voice“, da bi zajedno otpjevali Bocellievu „Vivo per lei“. Koncert je trajao nešto duže od sat vremena, a završio je nizom popularnih stranih hitova u zajedničkoj izvedbi Jacquesa Houdeka i Nine Kraljić.


Obilježavanje 10 godina „Talent studia M“ i koncert Jacquesa i Nine bili su prilika i da se aktualizira tema karcinoma dojke te je preko 20.000 kuna prihoda od ulaznica od sinoćnjeg koncerta namijenjeno Klubu žena liječenih na dojci Split, a u svom pozdravnom govoru Gradonačelnik Ivo Baldasar u ime pokrovitelja Grada Splita obećao dodatno podržati akciju donacijom Klubu. Sakupljena sredstva bit će utrošena na otplatu mobilnog ultrazvučnog aparata, primarnog instrumenta za prevenciju karcinom dojke.