Apolitični

KOMPLETAN PROGRAM BUG FUTURE SHOWA 2022

Evo što će se sve događati na Bug Future Showu 2022, u četvrtak, 3. veljače 2022. – u potpunosti dostupnom svima na svijetu putem live video prijenosa…

Došlo je vrijeme da u miru proučite raspored događanja Bug Future Showa 2022 – ove godine pripremili smo vam jedan, ali vrijedan “track” predavanja, panela, radionica i zabave kroz “non-stop” satnicu koja će trajati od jutra, pa sve do večeri, bez pauze, do kada god izdržimo! Naoružajte se kavom, sokovima, pivom, grickalicama, dostavnim servisima za hranu, udobnom foteljom i dekicom i javite na poslu da ćete taj dan “raditi” od kuće! Gledamo se u četvrtak3. veljače, s početkom u 10:00 sati, a ako još uvijek nemate pozivnicu – nekoliko komada preostalo je za najupornije na mailu info@bfs.bug.hr.

9:30

Otvaranje digitalnih vrata Bug Future Showa 2022

10:00

Dobrodošli na #BFS2022
Jelena Glišić i Miro Rosandić

10:10

Keynote predavanje: „Život izvan okvira – nepripremljeni za budućnost“, Predrag Pale, FER, izvanredni profesor, otac hrvatskog Interneta

Budućnost. Možemo li ju uopće predvidjeti? Tko je stvarno predvidio Facebook ili Coronu? Trebamo li joj se radovati ili strahovati od nje? Bojimo li se prirode ili tehnologije? Ili čovjeka? Hoće li se društvo ili čovjek išta bitno promijeniti? Jesmo li se do sada promijenili? Koje su to tehnologije koje bi mogle radikalno promijeniti društvo, pa i čovjeka? Kako i zašto? Hoće li nam donijeti blagostanje i slobodu ili patnju i ropstvo? Hoćemo li moći nastaviti živjeti kako smo navikli ili ćemo se morati mijenjati? Znamo li se već sad pripremiti za to? Znamo li razmišljati „izvan okvira”? Odgovore zna vizionar koji je doveo Internet u Hrvatsku, legenda IT scene, Predrag Pale.

10:40

Panel rasprava: „Mala zemlja za veliki uspjeh – jesmo li stvarno globalni IT igrači?

Dok inflacija bukti, a požar gospodarskog kolapsa prijeti brojnim industrijama, iz tech sektora u Lijepoj našoj iz dana u dan svjedočimo isključivo sretnim vijestima. Investicije, akvizicije, svjetski priznati projekti, strmoglavi rast, pa i šanse da IT i službeno postane strateška grana hrvatskog gospodarstva rijetki su naslovi koji nas svaki put razvesele. Stvaramo li doista globalnu tehnološku kvalitetu? Je li naš IT stvarno na radaru najvećih svjetskih digitalnih velesila? I kog vraga priča onaj Sakoman? Prvaci domaće tech scene raščlanit će odgovore u uvodnom panelu BFS-a 2022.

Sudionici:

Moderator: Petar Štefanić, TV urednik i voditelj

Cijeli članak i ostatak programa možete pronaći na: bug.hr

Foto: Bug Future Show 2022