Apolitični

„Kolo, kolo, kolajna od zlata” u Dugom Ratu

U nedjelju, 24. srpnja na velikom pozornici na Poljičkom trgu pred velikim brojem Dugoračana i brojnih turista održan je drugi po redu Međunarodni festival folklora pod nazivom: „Kolo, kolo, kolajna od zlata.”

„Kolo, kolo, kolajna od zlata” je festivalsko folklorno druženje koje  je okupilo nekoliko skupina iz susjednih europskih zemalja. Sa zanimljivim narodnim plesovima nastupile su folklorne grupe iz 5 zemalja i to: Folklorni ansambl „Vrtek” Opava – Češka; Folklorni ansambl „Bitula i Alda”– Kaunas – Litva, Gradski folklorni ansambl „Bugojno” Bugojno – BiH; Folklorna grupa „Nadiko”, Szakmar – Mađarska; KUD „Naum Naumovski – Borče” Kruševo – Makedonija i domaćin KUD „Dalmacija” – Dugi Rat.

„Kolo, kolo, kolajna od zlata”


Nakon što je intonirana državna himna i odana počast Domovini, riječ je uzeo dugoratski načelnik, ing. Jerko Roglić, koji je pozdravio nazočne i sve izvođače programa, a nakon ugodnog dvoipolsatnog programa prisutnima se obratio i prof. Srećko Zelić, predsjednik KUD „Dalmacija” ustvrdivši kako su na najboljem putu da dogodine nastave s ovim festivalom, zasigurno bogatijim jer sljedeće godine KUD „Dalmacija” obilježava 50. godišnjicu postojana i uspješnog djelovanja.