Apolitični

Kolnici mokri, prekinute neke katamaranske linije

Kolnici mokri, prekinute neke katamaranske linije

U prekidu su brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske linije Mali Lošinj-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split


Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje, a magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskom kotaru, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Magle ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Vrbovsko.

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državne ceste Karlovac-Split DC1, stara cesta kroz Gorski kotar DC3, Jadranska magistrala DC8, Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Danas poslijepodne se očekuje snijeg, prema vremenskoj prognozi, ponajprije u gorskim predjelima a do kraja dana i u nizinama pa vozače upozoravamo da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog izgradnje novog čvora Lipovljani, između Kutine i Novske od 118. do 121. km u oba smjera vozi se jednim trakom.

Zbog vode na kolniku zatvorene su županijske ceste ŽC3156 Žažina-Mala Gorica i ŽC5028 Vlačina-Podhum-Soboli.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Bregana i Pasjak.

U prekidu su brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske linije Mali Lošinj-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split.