Apolitični

Kolarić: Moguće da će biti ograničenja za one koji se ne cijepe

Član Vladinog znanstvenog savjeta, epidemiolog Branko Kolarić, više o tome rekao je u Dnevniku Nove TV.

Kako je rekao, sada se cijepi s malim brojem doza. “Ovim tempom trebali bi dvije godine da procijepimo pedeset posto populacije. Sada je ograničavajući faktor broj doza koje imamo na raspolaganju. Nadamo se uskoro registraciji još nekih cjepiva i kada dobijemo više doza, onda ćemo moći ubrzati tempo cijepljenja. Sada smo još uvijek ispod jedan posto ljudi u Hrvatskoj procijepljeno, ali to je još uvijek na nivou Europske unije”, rekao je Kolarić.

Ograničenja za one koji se ne cijepe

No, postavlja se pitanje – hoće li biti ograničenja za one koji se ne cijepe? “Hoće li biti i kakvih ograničenja? Po meni, da, mislim da je to moguće. Neke zemlje i kompanije će to uvesti. Putovanja, aviokompanije su rekle da će tražiti da su putnici cijepljeni i slično”, rekao je Kolarić.

O mjerama kaže kako je teško reći do kada će ostati. “Pratimo broj slučajeva i udio pozitivnih na dnevnoj bazi. Sve je do 31. siječnja pa ćemo vidjeti kakva će biti situacija. Ovisno o tome kako će se kretati broj zaraženih kod nas i u okolini”, kazao je Kolarić, dodavši kako je što se tiče turističke sezone – optimističan.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay