Apolitični

Kod Pavića mosta „Cetina 2016.”

U osnovi ovaj susret i dijalog ljudi i prirode otvara višestruke mogućnosti uvezane u zajednički kreativni napor i davanje u svrhu podizanja kvalitete života i razvijanja empatije ( „Cetina 2016.”).
Danas u subotu (27. 8.) i nedjelju (28. 8.) na prostorima uz rijeku Cetinu na lokacijama pokraj Pavića mosta u blizini Podgrađa održat će se događanje pod nazivom „Cetina 2016.”.

Kod Pavića mosta „Cetina 2016.”

U jednom interdisciplinarnom programu susreću se umjetnost performansa i poezija s kuhinjom i sportom, a uz radionice bubnjanja i plesa možemo raspravljati o ekologiji i iskoristivosti prirodnih resursa.
Svi sudionici u ovom programu su volonteri, od stručnjaka do amatera.
Program funkcionira kao jedan otvoreni susret i prožimanje djelatnosti i interesa kroz međugeneracijski i interkulturalni princip.
Krenuli smo od premise da interakcija a prostorima neposrednog toka rijeke Cetine posjeduje izuzetno jak životni i kreativni potencijal važan za naš suživot i preživljavanje te da je od vitalnog značaja znati prepoznati kvalitete i bogatstvo kraja i rijeke koja vodom i električnom strujom osigurava mjesta, gradove i otoke u veoma širokom radijusu.


Svi koji dolaze sudjelovati u ovom programu preuzimaju na sebe potpunu odgovornost za sebe i odnos prema okolišu isto tako svatko tko želi može sudjelovati svojim kreativnim nastupom ili sudjelovanjem u nekoj od radionica. „Cetina 2016.” radi na rafiniranim pristupima koji grade platformu komunikacije i empatije koje ostvaruju pomake koji koriste širem socijalnom kontekstu.
Zbog toga nema istaknutih protagonista ovog događaja, već je svatko tko dođe jednako bitan i važan za uspjeh ovog susreta.


„Cetina 2016.” nastala je iz Almissa Open air festivala kao otvoreni umjetnički eksperiment koji ove godine započinje samostalni novi život.
Dođite i zabavite se u manifestaciji „Cetina 2016.”.