Apolitični

Književni susret Zadar – Dublin jača studentsku suradnju

Jedna od misija Sveučilišta u Zadru svakako je i razvoj multidisciplinarnih studija i međuinstitucionalna suradnja, kao i praćenje i nadziranje kvalitete, konkurentnosti i kompetitivnosti obrazovnoga, umjetničkoga, znanstvenoga i stručnoga rada. Naime, to je intelektualno najmoćnija i najistaknutija institucija u gradu i širem području te s obzirom na jedinstvenu raznovrsnost okruženja, rečeno Sveučilište predvodi i pokreće integracijske i inovativne projekte potrebne Sveučilištu, gradu, Hrvatskoj.

Međunacionalna obrazovna suradnja ogleda se u različitim susretima studenata koji gostuju u europskim zemljama, a i obrnuto, kada studenti iz inozemstva dolaze na zadarsko Sveučilište i to nekoliko puta tijekom nastavne godine. U sklopu zajedničkih međunarodnih studentskih programa, ovog utorka, 26. svibnja, u 12 sati u studentskom klubu „Božo Lerotić“ u Zadru priređuje se književni susret Zadar- Dublin koji su organizirali odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru, Kastalia network i Saint Nicholas Montessori College Ireland.
Kako je najavljeno, u programu sudjeluju Michael O’Connor, Slavko Govorčin, Tomislav Marjan Bilosnić i Robert Bacalja. Uvodne riječi književnog druženja iskazat će Katarina Ivon i Vesna Ukić Košta sa zadarskog Sveučilišta dok će u glazbenom djelu nastupiti studentska klapa A.K.A. Crescendo. Ovaj susret pokazuje aktivnost i dobar rad sveučilišnog Ureda za međunarodnu suradnju koji do kraja godine priređuje još nekoliko sličnih susreta na temelju različitih strukovnih djelatnosti.

Više u kategoriji: Književnost; Obrazovanje

Foto: zadar.travel

D. Šabić, mag. nov.