Apolitični

Književni susret s dr. Zdenkom Čorkalo u Narodnoj knjižnici Omiš

Narodna knjižnica Omiš nastavlja s programom ugošćavanja poznatih hrvatskih književnika i promocijom njihovih knjiga. Nakon Ingrid Divković i njene Knjige za divlju ženu, u Narodnu knjižnicu Omiš stiže dr. Zdenka Čorkalo.

Ovoga četvrtak, 27. listopada, s početkom u 19 sati, u Narodnoj knjižnici Omiš imat ćete priliku upoznati se s dr. Zdenku Čorkalo, autoricom brojnih književnih djela nastalih tijekom njenog rada u bolnicama diljem Hrvatske te Bosne i Hercegovine tijekom Domovinskog rata. Uz spomenutu autoricu knjiga, na književnom susretu u Narodnoj knjižnici Omiš imat ćete priliku slušati i razgovarati s glumicom Hrvatskog narodnog kazališta Split Ksenijom Prohaskom, književnikom i novinarom Mladenom Vukovićem te književnikom i skladateljem Antom Radomirom Tadićem Šutrom.

Književni susret sa Zdenkom Čorkalo

Dr. Zdenka Čorkalo specijalist je anesteziologije, a iz profesionalnih i domoljubnih razloga sudjelovala je i u Domovinskom ratu. Doživljaje, spoznaje i promišljanja o pravim životnim vrijednostima dr. Zdenka Čorkalo izdala je u oblicima eseja u sedam knjiga: „Pred licem stvarnosti”, „Ti si moje zdravlje”, „Tvrdoća iz pravednosti”, „Docent”, „Lovac”, „Fratar” i „Vila Velebita”.

Zaključak je da se u Narodnoj knjižnici Omiš zbilja „čita sto na sat” kako to i nalaže slogan ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, stoga dođite i poslušajte što su za vas pripremili dr. Zdenka Čorkalo, Mladen Vuković, Ksenija Prohaska i Ante Radomir Tadić Šutra.