Apolitični

KNJIŽEVNE PREPORUKE: Najopsežniji vodič kroz Interliber

Omiljena književna manifestacija ove godine započinje u utorak, 7. studenoga, a traje do nedjelje, 12. studenoga. Najavljen je i posebni gost ovogodišnjeg sajma, Vikas Swarup, indijski diplomat i pisac po čijem je romanu ‘Q and A’ nastao višestruko nagrađivani film ‘Milijunaš s ulice’. Ali, osim specijalnih gostiju, na Interliberu će biti predstavljeno i mnoštvo novih beletrističkih i publicističkih stranih te domaćih naslova. Pripremili smo izbor najnovijih djela naših poznatih izdavača za kojima vrijedi posegnuti

Između ostalih, Hena com na Interliberu predstavlja Geetanjali Shree, prvu autoricu iz Južne Azije i prvu hindskojezičnu književnicu koja je dobila prestižnu nagradu “Booker International”. Riječ je o nevjerojatno originalno napisanu romanu Pješčana grobnica, u kojem kroz oči slobodoumne osamdesetogodišnje junakinje upoznajemo nama nepoznatu, novu Indiju sa svim njezinim neodoljivim okusima, mirisima i bojama, ali i opasnim vjerskim i političkim sukobima. 

Od istog izdavača stiže i bajkoviti roman Tri jabuke s neba pale armenske autorice Narine Abgaryan, koji očarava čudnovatim sudbinama svojih junaka, stanovnika planinskoga sela Maran.

Od naslova europske književnosti, od Heninin izdanja vrijedi posebno istaknuti francusku književnicu Brigitte Giraud, čiji je roman Živjeti brzo ovjenčan uglednim Goncourtom 2022.

Ljubitelji kod nas objavljivane češke autorice Alene Mornštajnove bit će u prilici uzeti u ruke njezin novi roman, također u izdanju Hene, Studeni, toplu obiteljsku priču o majčinskoj ljubavi i usamljenosti odrastanja bez roditelja.

Cijeli članak i više o ostalim preporučenim knjigama možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay