Apolitični

Književna večer Ane Grabovac u subotu na Blatinama

Književna večer Ane Grabovac u subotu na Blatinama

Književna večer Ane Grabovac održat će se ove subote u 17 sati u prostorijama Gradskog kotara Blatine Škrape (Poljička cesta 21, ulaz sa južne strane). U književnoj večeri sudjelovat će, uz Grabovac, Ingrid Poljanić i Bruna Bajić, a moderatorica će biti Jadranka Matijević.


Ana Grabovac je uz ‘svog čovika’ plovila svjetskim morima punih 33 godina te je svojim knjigama izazvala pravu senzaciju u svijetu pomoraca i članova njihovih obitelji.
Trenutke i događaje s njenih ‘plavih putova’ zabilježila je u kratkim pričama njenih knjiga ‘Moja škola kreativnog pisanja’ i ‘Ćićolina’, te dnevnicima ‘Brodski dnevnik’ i ‘Brodski dnevnik 2’.
Evo kako Grabovac predstavlja sebe…
‘Dijete sam splitskih Bačvica, a i korijeni su mi otočni, pa mi je more oduvijek bilo blizu. Životnom slučajnošću to more mi je osmislilo život. Pratila sam, naime, supruga pomorca gotovo trideset i tri godine, na njegovim putovanjima. Živeći s morem i od mora učila sam svakodnevno. More me je naučilo, da je moj život samo trenutak ili naprosto dar, koje mi ono u trenutku svoje čudljivosti ili zlovolje može oduzeti. Bez pogovora. Poštivala sam ga, a ono me je zaista čuvalo. Mnoge moje priče je kreiralo more, a moje gimnazijsko naukovanje u klasičnoj gimnaziji ‘Natko Nodilo’ i završeni studij ‘Hrvatskog jezika i književnosti’, pomogli su mi, da tu kreaciju oblikujem mislima u rečenice i napišem priče. Jesam li uspjela u njima zabilježiti moje osame, nostalgije, izgubljenost ili trenutke sreće, ne znam. No pisanje priča u ovoj mojoj školi ‘kreativnog pisanja’ pružilo mi je veliko zadovoljstvo. Ili naprosto vrijeme istinske životne sreće.’