Apolitični

Klub prijatelja šibenskih tvrđava

Postanite i Vi prijatelj šibenskih tvrđava, Sv. Mihovila i Barone, (Klub prijatelja ) i omogućite si nezaboravne filmske i glazbene noći pod otvorenim nebom Šibenika.

Prijatelji Kluba šibenske tvrđave, uz zabavu i uživanje, pridonose i rekonstrukciji stare gradske šibenske jezgre te tako doprinose novom i boljem kulturnom i zabavnom imidžu grada Šibenika.
Novoosnovana udruga „Tvrđava kultura Šibenik” razveselila je sve ljubitelje kulturne baštine Šibenika, ali i kulturnih događanja koja se odvijaju u gradu jer spaja uživanje, zabavu i rekonstruiranje stare gradske jezgre.

Klub prijatelja Šibenske tvrđave

O čemu se zapravo radi? Klub prijatelja Šibenske tvrđave poziva sve zaljubljenike u film i glazbu da se učlane u klub i postanu dio kulturno- zabavne zajednice grada. Svima koji inače vole ljetne noći provoditi na jednoj od tvrđava pod vedrim nebom uživajući u odličnom kulturnom i zabavnom programu kojim se i ove godine organizacija iskazala, opcija učlanjenja nudi besplatan ulaz na sve događaje umjetničkog programa Strana B. Kako se bliže i datumi prikazivanja filmskog festivala Motovun u Šibeniku: Mihovil gleda filmove, predlažemo da što prije postane član kluba i spojite ugodno s korisnim jer program filmova motovunskog festivala pod vedrim šibenskim nebom zvuči kao odličan spoj ugodne atmosfere, predivnog ambijenta i izvrsnog zabavnog filmskog programa.
Novac koji udruga prikupi od članarina uložit će u rekonstrukciju tri spomenika kulturne baštine grada Šibenika, gotičkog portala iz 15. stoljeća koji se nalazi u Ulici Juraja Barakovića, gotičkog stupa iz istog razdoblja na križanju Ulice kraljice Jelene i Zagrebačke i baroknog portala iz 18. stoljeća. Raspored redoslijeda rekonstruiranja prepustit će se odabiru građana.


Članarine u Klub prijatelja šibenske tvrđave su godišnje, a mogu se kupiti po cijeni od 50 kuna za jednu osobu dok cijena obiteljske članarine iznosi 110 kuna. Djeca mlađa od 5 godina moći će se besplatno učlaniti i postati dio ove zanimljive zajednice koja istovremeno njeguje kulturnu baštinu svoga grada te zabavni program kojeg grad Šibenik nudi. Sve odgovore na pitanja vezana uz članstvo i rad tvrđava možete saznati na blagajnama tvrđava ili putem mail adrese marketing.tsm@muzej-sibenik.hr.
Nagrada Hrvatske turističke zajednice gradu Šibeniku kao i proglašenje Tvrđave sv. Mihovila Kulturnom atrakcijom godine, samo su neki od dokaza da grad Šibenik njeguje svoju kulturnu baštinu, ali sve to u duhu dobre atmosfere i glazbeno-filmske zabave.