Apolitični

KLOVIĆEVI DVORI: Izložba robota, od “konobara”, industrijskih robota, do robota iz holivudskih filmova (FOTOGALERIJA)

” Svrbi me. Baš lijepo”, odgovori maca pošto smo je poškakljali po ušima te nastavi lagano svojim putem, dok se samo nekoliko metara dalje čuje žustro i energično kretanje psa Koka.

Otkad to mačke mogu pričati, pitate se? Ovo nije, vrijeme je da vam otkrijem, obična kvartovska maca. To je BellaBot, mačka-robot koja vas može poslužiti; donijeti vam jelo ili piće, a Koko je prvi bionički društveni robot, psić-robot koji vas može pratiti dok trčite ili se igrati s vama. Zajedno, uz mnoge druge raznorodne robote, čine izložbu “Word Of Robots”, koja od 15. rujna do 30. prosinca gostuje u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

“Ova će vam izložba dati uvid u budućnost”, napominje Sanja Ajdinovski iz organizacije izložbe o razvoju robotike.

Posjetitelje će dočekati “konobarica” Lea, jedan od najpopularnijih servisnih robota u Kini i Sjedinjenim Američkim Državama.

Malenim posjetiteljima, ali i onim odraslima, osim gaming rooma, veselje bi mogao donijeti pogled na neke od kultnih ‘filmskih zvijezda‘ poput Terminatora, Iron Mana ili pak Dr. Rosenberga iz filma “Men in Black”. S uma ne treba smetnuti niti poznatog Transformera “Bumblebeeja”.

Cijeli članak i fotogaleriju možete pronaći na: jutarnji.hr

Foto: Damjan Tadic/Cropix