Apolitični

Kliško kulturno ljeto donosi dah Klisu

Kliško kulturno ljeto ponovno podiže nove kulturne vrijednosti ovog povijesnog mjesta nadomak Splita.
Recitalom Mladenke Gruice o slavnom Petru Kružiću, a potom i koncertom Harija Rončevića u kojem su uživale sve generacije, u parku ispred Doma kulture pod Tvrđavom Klis otvoreno je Kliško kulturno ljeto, koje će prema riječima načelnika općine Jakova Vetme obilovati brojnim i raznolikim događanjima.
– Ove smo se godine programom više usmjerili prema domaćem stanovništvu, a raznim kulturnim događanjima želimo donijeti jedan novi dah našem Klisu. Događanja smo izmjestili i na druge dijelove općine Klis, pa će tako jedna od zanimljivosti biti i kino projekcija filma „Sonja i bik” u Broćancu u srijedu, 13. srpnja. – najavio je tako načelnik Općine Jakov Vetma svečano otvarajući kulturno ljeto.

Otvoreno Kliško kulturno ljeto…


– Ne želimo niti jednim događanjem robovati brojkama posjećenosti, zaista nam je najvažnije da se ljudi ugodno osjećaju i dobro zabave. Svatko je dobrodošao, ovoga ljeta očekuje nas lijepa kulturna priča – poručio je Vetma, dok nam je koordinator ovog kulturnog ljeta Ivica Vetma najavio, među ostalim, nekoliko sljedećih događanja, poput pučke fešte Noć Ozrne u Gornjoj Ozrni zakazanoj za subotu, potom u utorak, 12. srpnja na Tvrđavi Klis Kazalište Playdrama izvodi predstavu „Ljuljačka za dvoje” u režiji Elvisa Bošnjaka, dok se 14. srpnja otvara izložba fotografija Mirka Bojića-Šide. Klape na Klisu su 16. srpnja, a koncert Izabele Martinović, 21. srpnja na Kliškoj tvrđavi.